סיפורו של מכשף. סיפור על הצלחה, על כאב ובדידות, על להיות שונה. פרק ג` ואחרון
סיפורו של מכשף
פרק ג` ואחרון.
נפרדנו בפרק הקודם, בהחלטתו של מאן לספר למאזיניו את תמציתו של סודו של היקום. הוא החליט כאמור לפתוח בסיכומו של העניין ולמבינים, או לרוצים להבין, ימשיך ויגלגל את פרטיו הנוספים של הסוד.
ובכן, הוא פתח ואמר כך: “חיים ומוות הם עניין של הרחבה, צמצום ושוב הרחבה.
והכל לטובה!”
וכן אמר..”כולכם מכשפים!”. כך אמר ולא הוסיף.
כל מאזיניו וגם כל מתנגדיו סערו. “מה, זה כל העניין?” רטנו. “מנין לך היומרה?” הם כעסו.
הם התנגדו, הם לא היו מוכנים לשמוע, הם לא היו מוכנים לחשוב.
מאידך, מבין השומעים, היו בודדים שכבר ידעו את הסוד. הם, הופתעו לשמוע את הסוד, שהיה עד אז רק שלהם, נישא בקול רם ובגלוי. הם המשיכו להקשיב למאן וללמוד את דברו, ולזמן יהיו אף לאלה אשר יעלו על הכתב את דברים.
מאן כבר מזמן אינו עמנו, אך מאחר ובחר לספר את הסוד מסופו, אף אני אמשיך בדרכו ולא אפרט עוד. למי מכם אשר מבין את תוכנם של הדברים, מובטח כי יתגלגלו לידיו פיסות מידע נוספות מכתביו של מאן שעדיין נשתמרו בנו.
ובאשר לאחרים, אוכל רק לומר, הקשבתם לסיפורו של מאן עד הלום, הוא כבר בתוככם, לא תוכלו עוד לעולם לשכוח את קיומו, הרי הוזהרתם כבר אודות כוחות הכישוף שלו. כך שבכל פעם שתחושו שמאן קטן שכזה מנסה למצוא את דרכו החוצה מבין מחשבותיכם, הניחו לו, תנו לו לצאת ולשאת את דברו, זוהי דרכו המכושפת להמשיך ולחיות בזיכרון שלנו לנצח.
ומי יודע אולי יום אחד גם אתם תהפכו לסיפור.
לסיום, לאלה מבינכם שעדין מתרעמים, נסו להניח לעניין בראשכם, תנו לו לחזור לכשירצה. דעו כי לעיתים ישנם רגעים מופלאים בהם לפתע פתאום אנו מצליחים להבין דברים מזווית ראיה אחרת לגמרי ואז גם התמונה מקבלת משמעות אחרת לחלוטין. כשמופיעה לה שעת רצון שכזו – נצלו אותה!
אל תפחדו לבדוק, אל תפחדו לחשוב!
בברכה, שלכם,
ד”ר אודי בר.